День числа Пі

14 березня 2017 року учні 6-А класу привітали свого вчителя математики Вікторію Володимирівну з Міжнародним днем числа «Пі».

/Files/images/20170314_093214.jpg

День числа Пі – це неофіційне свято, яке відзначається любителями математики 14 березня в 1:59:26 на честь математичної константи - числа Пі./Files/images/20170314_093112.jpg

Число Пі – це математичний феномен./Files/images/FB_IMG_1489526651440.jpg І не тільки тому, що його використання універсальне: константа однаково застосовується в геометрії, фізиці, квантовій механіці. Виявляється, супер число має пряме відношення до молекули ДНК, а ще у нього реально закодувати великий об’єм інформації.

/Files/images/з Днем числа Пі.jpg

Найцікавіші факти, пов’язані з числом Пі

Число Пі – це найвідоміша математична константа, що визначається в Евклідовій геометріїяквідношеннядовжиниколадо йогодіаметра.
Неофіційне свято започаткував у 1987 році фізик з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який виявив, що дата 14 березня, записана в прийнятій в США формі - 3/14, збігається з першими трьома цифрами числа "Пі".
14 березня 1592 року о 6:53:58 стався ідеальний день Пі. Ця дата, записана в американському форматі виглядає як 3,14,1592 6:53:58, що відповідає першим 12 знакам в числі Пі./Files/images/20170314_093023.jpg
У 1706 році буква ПІ — 16 буква грецького алфавіту — вперше була використана англійським математиком Уільямом Джонсоном для позначення відношення довжини кола до його діаметру.
У 1737 році позначення відношення довжини кола до його діаметру буквою ПІ стало загальноприйнятим після публікації робіт Леонарда Ейлера.
Також день Пі співпадає з днем народження (1879 рік) видатного вченого Альберта Ейнштейна, який розробив ряд теорій, визначивши хід розвитку сучасної фізики.
Останні три цифри зі 144 символів числа Пі після коми – це число 666.
Приділіть і ви трохи своєї дорогоцінної уваги числу Пі в його хоч і неофіційне, але таке незвичайне свято. Спробуйте потренуватися в запам'ятовуванні цифр після коми або спечіть Пі-пиріг на радість собі і рідним. А можна просто задумайтеся про таємниці, які ховаються в нескінченному ряду цифр./Files/images/20170314_093126.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Особистісний розвиток!

Важливе питання?

Звісно. Особливо в системі освіти.

Саме ця тема стала провідною під час проведення планової педагогічної ради з виховної роботи «Особистісний розвиток учня на всіх сходинках освітнього процесу через творчий симбіоз «учень-вчитель-школа-сім‘я»».

Заступник директора з виховної роботи Точиліна Світлана Олександрівна залучила учасників конференції до усвідомлення ролі взаємодії вчителя та учня для створення ситуації успіху в умовах безпечного освітнього середовища на різних стадіях розвитку.

Класовод 1-В класу та шкільний психолог Московченко Леся Олександрівна поділилася досвідом роботи з учнями 1-го класу НУШ та ефективними методами, спрямованими на їхній особистісний розвиток.

Класні керівники 5-х класів П‘ятаченко Наталія Михайлівна та Совер Тетяна Валентинівна розповіли про наступність поколінь учнів, їхню автономність та особливості співпраці з батьківською громадою.

Соціальний педагог Падалко Ірина Валентинівна ознайомила з кризою традиційних форм взаємодії школи та сім‘ї, викликами, які супроводжують батьків при вихованні дітей.

Також на педагогічній раді обговорені важливі питання сьогодення закладу:

- самоаналіз діяльності школи;

- лайфхаки проведення якісних онлайн уроків;

- робота з шкільною документацію під час дистанційного навчання;

- модель навчальної діяльності учнів 11 класів в травні;

- питання співпраці з педагогами, що працюють на строковій угоді.

Педагогічна рада, що охопила широке коло питань, була продуктивною.

Дата останньої зміни 24 Квітня 2024
Цей сайт безкоштовний!